Annelies Heyvaert

Vakken:

Domeinoverschrijdende muziek- en woordinitiatie

Dwarsfluit

Initiatie dwarsfluit

Groepsmusiceren instrumentaal

Curriculum Vitae:

foto Annelies Heyvaert

Annelies Heyvaert is geboren op 7 juli 1988 te Dendermonde en begon haar muziekstudies op tienjarige leeftijd aan de muziekacademie Woord en Muziek August De Boeck te Opwijk. Ze werd lid van de harmonie De Verbroedering te Mazenzele en het jeugkoor van Droeshout.

In 2011 studeerde ze af met grote ondersceiding voor fluit bij Myriam Graulus aan het Conservatorium te Gent voor de opleiding master in de muziek: uitvoerende muziek, specialisatie klassieke muziek. Het jaar erop studeerde ze af voor de specifieke lerarenopleiding aan het Conservatorium te Brussel.

Ze heeft masterclasses gevolgd bij o.a Wissam Boustany, Andrew Nicholson en stages bij Samuel Coles, Giuot Bouduin, Gaby Pas Van Riet, Toon Fret ...

Ze was in 2010 één van de finalisten uit de categorie Masters van het Benelux fluitconcours. Ze volgde ook privélessen fluit bij Carlos Bruneel en orkestdirectie bij Dirk Brossé. In 2012 reisde ze met het Warped Time Ensemble naar Mexico om concerten te geven in het kader van Hedendaagse Klassieke Muziek.

Als muzikante speelt ze in verschillende groepen met uiteenlopende genres zoals Duo d'Aujourdhui (Gitaar & Fluit, 20e eeuw klassiek) en The Advent of March (Rock & opera). Met deze laatste brengt ze in het voorjaar van 2017 een eerste album uit getiteld “Maxwell’s Delusion”. Een conceptalbum, ietswat als een opera, maar toch niet echt.

Naast haar actieve uitvoerende leven geeft ze ook muzieklessen AMV, AMC, dwarsfluit en vakoverschrijdende muziekinitiatie in verschillende academies.

Ze is een spontane en gedreven muzikante die met haar creativiteit graag iedereen wil laten genieten van het leren spelen en maken van muziek.