Bieke Galleyn

Vakken

Piano-initiatie

Piano

Curriculum Vitae 

foto Bieke GalleynGedreven naar muziek en muziekinstrumenten, voornamelijk de piano, vanaf haar prille kleuterjaren, startte Bieke Galleyn in 2001 haar muziekopleiding aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge, waar ze piano volgde bij Mattijs Van Damme en kamermuziek bij Arne Deforce. Deze opleiding werd voltooid in 2011 en bekroond met de titel van laureaat.

In datzelfde jaar begon ze haar hogere pianostudies onder het docentschap van Levente Kende en Heidi Hendrickx aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Onder de leiding van Nikolaas Kende behaalde ze in 2017 haar masterdiploma met onderscheiding.

Aan het conservatorium volgde ze eveneens meerdere jaren kamermuzieklessen bij o.a. Francis Reusens, France Springuel, Lode Leire, Joris Verdin en Hendrik-Jan Renes en koordirectie bij Luc Anthonis en Geert Hendrix. Daarnaast volgde ze lessen en masterclasses piano, respectievelijk bij Eliane Rodrigues, Vitaly Samoshko, Piet Kuijken, Anne Camps, Daniel Blumenthal, Hans Ryckelynck, Sergei Edelmann en Jean-Claude Vanden Eynden.

Bieke Galleyn trad op als solist en in kamermuziekverband op podia in Antwerpen, met name deSingel, de Stadsfeestzaal en de Sint-Walburgiskerk, in Mortsel, in Bergen, in Sint-Niklaas in de Salons en in West-Vlaanderen in de Stadsschouwburg en het Concertgebouw te Brugge. Een hoogtepunt was de vertegenwoordiging op het Laureatenconcert van 2012 in de Stadsschouwburg te Brugge, waar ze als pianist in samenspel met het orkest van het Stedelijk Conservatorium Brugge het Concerto in C mineur, BWV 1060, van J.S. Bach vertolkte.

Naast het uitvoeren van muziek, heeft Bieke Galleyn eveneens een passie voor lesgeven. Vanuit haar interesse voor mensen die extra zorg nodig hebben, begon ze vanaf 2017 de opleiding muziektherapie aan het Lemmensinstituut te Leuven.