Deel deze pagina

Daniel Dekens

Vakken

Instrument Gitaar 

Groepsmusiceren instrumentaal

Groepsmusiceren vocaal musical/muziektheater

Curriculum Vitae:

foto van Daniel Dekens, leerkracht gitaar en musical aan de academie Londerzeel

Daniel Dekens studeerde in 1991 af aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen, waar hij tal van eerste prijzen en pedagogische getuigschriften behaalde.

Na zijn opleiding werkte hij samen met o.a. Frank Hoelen en Free Souffriou aan een aantal musicalproducties zoals De slapeloze man en Met Melodie op stap, waarvoor hij tevens de muziek componeerde.

Daarna richtte hij een eigen musicalensemble Musical Angels op, waarmee hij gedurende vijf jaar een heel aantal projecten uitvoerde.

Als componist heeft hij, naast kleinere werken voor gitaar en kamermuziek, tal van musicals geschreven

Daniel gaf les aan de academies van Boom, Sint-Niklaas, Merksem en Deurne en is sedert vijf  jaar actief als leraar musical, gitaar en samenspel jongeren aan de academie van Londerzeel. Tevens gaf hij het vak kunstinitiatie in twee basisscholen en muziek- en musicalstages in de zomervakantie.

Het ontwikkelen van de creativiteit van de kinderen en het aanbieden van een ruim (en rijk) muzikaal kader over de stijlen heen, zijn belangrijke onderdelen van de onderwijsvisie van Daniel.

Tal van zijn studenten zijn verder doorgegroeid als professioneel muzikant (elektrische gitaar, basgitaar, klassieke gitaar, musicologie, musical en richtingen in muziekpedagogie, theater en televisie).