Daniel Dekens

Vakken

Instrument Gitaar 

Improvisatie & Creatie

Groepsmusiceren vocaal musical/muziektheater

Curriculum Vitae:

foto van Daniel Dekens, leerkracht gitaar en musical aan de academie LonderzeelDaniel Dekens studeerde in 1991 af aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen, waar hij tal van eerste prijzen en pedagogische getuigschriften behaalde. Drie jaar geleden besloot hij in een vlaag van verstandsverbijstering alsnog voor zijn masterdiploma gitaar te gaan (met succes).

Na zijn initiële opleiding werkte hij samen met o.a. Frank Hoelen en Free Souffriau aan een aantal musicalproducties zoals Baba Yaga, De slapeloze man en Met Melodie op stap, waarvoor hij tevens de muziek componeerde. Daarna richtte hij een eigen musicalensemble Musical Angels op, waarmee hij gedurende vijf jaar een heel aantal projecten uitvoerde.

Als componist heeft hij, naast kleinere werken voor gitaar en kamermuziek, tal van musicals geschreven. Hij is vooral gefascineerd door combinaties met zang en theater.

Daniel gaf les aan de academies van Boom, Sint-Niklaas, Merksem en Deurne en is sedert tien jaar actief als leraar musical, gitaar en samenspel jongeren aan de academie van Londerzeel. Tevens gaf hij het vak kunstinitiatie in twee basisscholen en muziek- en musicalstages in de zomervakantie. Tal van zijn studenten zijn professioneel verder doorgegroeid (zowel elektrische gitaar, basgitaar, klassieke gitaar, musicologie, compositie, musical en richtingen in muziekpedagogie, theater, televisie als gitaarbouw) en dat in alle mogelijke genres, van klassiek over musical tot pop, rock en heavy metal. Het ontwikkelen van de creativiteit van de kinderen en het aanbieden van een ruim (en rijk) muzikaal kader over de stijlen heen, zijn belangrijke onderdelen van de onderwijsvisie van Daniel.