Domeinoverschrijdende initiatie

I. 1ste graad (vanaf 6 jaar)

OPTIE Domeinoverschrijdende Muziek- en Woordinitiatie: I.1-2 Praten & Kwaken (1u)

→ 2 JAAR - 1U/WEEK

 

In de Eerste graad volgen de leerlingen de richting Domeinoverschrijdende muziek- & woordinitiatie (Praten en Kwaken). De lessen worden gegeven in de hoofdvestigingsplaats in Londerzeel en in de vestigingsplaatsen in Malderen en Londerzeel Sint-Jozef.  
De leerlingen volgen dit vak 1 uur per week, gedurende 2 jaar. 

Domeinoverschrijdende initiatie zijn initiatielessen woord en muziek. Vanaf de leeftijd van 6 jaar kunnen kinderen starten met deze lessen. Domeinoverschrijdende initiatie is een groepsles: de leerlingen krijgen les in groepen van maximum 15 leerlingen. 

De leerlingen maken in de les Domeinoverschrijdende initiatie kennis met de basis van Muziek en Woord.  

Er worden spelenderwijs liedjes gezongen of gespeeld op Orff-instrumenten. We maken ook kennis met verschillende muziekinstrumenten of knutselen er zelf. We leren ook experimenteren met de muzikale bouwstenen (kort-lang, hoog-laag, snel-traag…) en componeren bijvoorbeeld klankverhalen. Ook maken de kinderen kennis met de basisregels van improvisatie en toneel spelen, waarbij de focus ligt op de 4 gevoelens (blij, boos, bang, bedroefd). Hun fantasie wordt gestimuleerd door onder andere het uittekenen van fantasieverhalen, verkleedpartijtjes, poppenkast, enzovoort. 

Spelplezier, samenwerking en muzikale ontwikkeling staan centraal tijdens de lessen Domeinoverschrijdende initiatie. Daarnaast krijgen de leerlingen twee keer per jaar de kans om op te treden zodat ze podiumervaring kunnen opdoen. Uiteraard worden ouders/grootouders/vrienden dan uitgenodigd om te komen kijken.

 

 

 

Bekijk hier een Workshop Emotie & Expressie voor leerlingen Praten & Kwaken