Domeinoverschrijdende initiatie

 

I. 1ste graad (vanaf 6 jaar)

Domeinoverschrijdende initiatie (Praten en Kwaken)?! Wat is dat?

 

In de Eerste graad volgen de leerlingen de richting Domeinoverschrijdende muziek- & woordinitiatie (Praten en Kwaken). De lessen worden gegeven in de hoofdvestigingsplaats in Londerzeel en in de vestigingsplaats in Malderen. De leerlingen volgen dit vak 1 uur per week, gedurende 2 jaar.

Domeinoverschrijdende initiatie zijn initiatielessen woord en muziek. Vanaf de leeftijd van 6 jaar kunnen kinderen starten met deze lessen. Domeinoverschrijdende initiatie is een groepsles: de leerlingen krijgen les in groepen van maximum 15 leerlingen.

De leerlingen maken in de les Domeinoverschrijdende initiatie kennis met de basis van Muziek en Woord. Muzieknoten leren herkennen, samen zingen en muziekinstrumenten leren kennen. Maar ook zelf instrumenten maken om zo bijvoorbeeld een eigen orkest te vormen. Ook maken de kinderen kennis met de basisregels van improvisatie, toneel spelen en zelfs met zelf schrijven.

Spelplezier, samenwerking en muzikale ontwikkeling staan centraal tijdens de lessen Domeinoverschrijdende initiatie. Daarnaast krijgen de leerlingen twee keer per jaar de kans om op te treden zodat ze podiumervaring kunnen opdoen. Uiteraard worden ouders/grootouders/vrienden dan uitgenodigd om te komen kijken.

foto Praten en Kwaken