Fleur Hendriks

Vakken:

Curriculum Vitae:

foto van Fleur Hendriks, leerkracht aan de academie Londerzeel

Fleur Hendriks zag het levenslicht in Nederland, in 1982. Zodra ze kon spreken en zingen is ze er nooit meer mee gestopt, dus een carrière als theatermaker en leraar was de meest logische keuze. Na jaren in Nederland in musicals te hebben gespeeld, werd het tijd voor een nieuwe weg. Na haar opleiding aan Studio Herman Teirlinck, richting Kleinkunst en de lerarenopleiding voor Woord aan het Conservatorium in Antwerpen tourde ze met Els Dottermans in Was Will Das Weib bij NTGent. Ze zong met Zaki en Guy Swinnen in een theaterprogramma over de liefde, ze haalde haar beste Antwerps boven bij Axl Peleman , deed daar backings, toetsen, dwarsfluit en percussie. Ze werd halve finaliste in het Amsterdams Kleinkunst Festival en reisde met Lennaert Maes rond met haar eigen cabaretprogramma.

Daarnaast schreef en speelde ze mee in diverse muziek / jeugdtheaterstukken, waaronder ‘Nellie & Cezar, ‘Red & Lily’, meerdere theatershows van Radio Oorwoud en ‘Botst het niet, dan klinkt het’. De laatste tekst is opgenomen in een van de bundels van Klein Magazijn. Ook schreef zij voor het WWF het boek ‘De bende van Oorwoud – SOS Red het bos’ bij Clavis Uitgeverij.

Momenteel is zij frontzangeres bij Radio Oorwoud, speelt en creëert ze bij haar nieuwe theatergezelschap Tsunami Tsunami, en tourt ze met Herbert Flack en Bob de Moor door België in het toneelstuk ‘Een man een man’ Dit jaar zal ook het tweede boek van ‘De bende van Oorwoud – SOS weg met plastic’ uitkomen.