Deel deze pagina

Fleur Hendriks

Vakken:

Curriculum Vitae:

foto van Fleur Hendriks, leerkracht aan de academie LonderzeelFleur Hendriks is Nederlandse, maar heeft haar hart verloren in België, zeker nu ze hier in 2011 de publieksprijs kreeg voor haar deelname aan de Nekka Kleinkunstcup.

Voordat Fleur in 2010 afstudeerde aan Studio Herman Teirlinck en de Specifieke Leraren Opleiding Drama voltooide in Antwerpen, speelde zij in Nederland in diverse musicalproducties van Joop van den Ende theaterproducties en Wentink Evenementen.

Vorig jaar was ze halve finaliste was van het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar eigen kleinkunstprogamma, waarmee ze ook in België heeft gespeeld in de voorstelling: ’Samen maar Apart‘.

Ze speelde, door Bart Meuleman voorgedragen, in de Bourla-schouwburg haar eigen geschreven monoloog: 'Kleintje Mandarijntje'.
.
Ook tourde ze tijdens haar studie met Els Dottermans mee in de voorstelling 'Was Will Das Weib' van het NTGent.

Ze schreef twee jeugdtheatervoorstelling voor Theater Luxemburg in Antwerpen en speelde daarin mee; ’En Retard, we zouden naar de film en dan ergens gaan wonen‘ en ’Botst het niet, dan klinkt het‘. 
Deze laatste voorstelling is geselecteerd voor publicatie in de volgende uitgave van Klein Magazijn (in november), een bundel met jeugdtheaterteksten.

Ook schreef zij de kindervoorstelling ’Red‘, die op het moment door België tourt en waar zij de rol van Lily vertolkt.
Ze speelt mee in de voorstelling van Axl Peleman': 'Volkliekes', waar ze vorig jaar het voorprogramma verzorgde en met ’History of a Song for my Love‘, een bloemlezing van radiomaker Zaki over liefdesliedjes.

fleur.hendriks@academie.londerzeel.be