Gitaar

Gitaar

Korte beschrijving van het instrument

Een gitaar is een snaarinstrument dat wordt bespeeld met de vingers of met een plectrum. Het woord gitaar stamt af van het Perzische "taar" dat "snaar" betekent.

Het type instrument dat gebruikt wordt tijdens de lessen is de zogenaamde klassieke gitaar (Spaanse gitaar) met nylon snaren, niet de akoestische (folk-) gitaar of elektrische gitaar, beide met stalen snaren.

Hoe wordt dit instrument bespeeld?

Met onze linkerhand bepalen we de toonhoogte (door met onze vingers de snaren in te drukken).

Met onze rechterhand maken we de klank (door met onze vingers de snaren aan te slaan of aan te tokkelen).

               

Is het moeilijk om te bespelen?

Voor gitaar heb je een goede fijne motoriek nodig, maar nog belangrijker is een goede studiemethode, oefenen dus !

 

Hoeveel kost het?

Voor een deftig start-instrument betaalt u minstens 300 euro, de meeste leerlingen kopen pas vanaf de middelbare graad een eigen instrument en geven dan zo’n 450 à 1200 euro uit.

 

Kan ik het huren?

Ja, in onze academie zijn voldoende huurinstrumenten aanwezig. Naargelang je grootte kiezen we een 3/4de, een 7/8ste of een 4/4de gitaar.

 

Hoe kan ik het meenemen?

Bescherm je gitaar door middel van een dubbel gewatteerde hoes of koffer. Er zijn ook lichtgewicht koffers met 2 draagriemen, zo kan je je gitaar ook veilig en goed beschermd met de fiets vervoeren.

 

Wat kan ik er later mee doen?

Gitaar is een enorm veelzijdig instrument. Je kan het gebruiken als solo-instrument (eventueel verdere opleiding aan een conservatorium), in een ensemble of als begeleidingsinstrument (als leerkracht in het dagonderwijs, als leider in een jeugdbeweging, als gitarist of bassist in een groep,...)

               

 

Welk soort muziek kan ik er op spelen?

Gitaar kan gebruikt worden in verschillende genres (klassiek, hedendaags, pop, rock, blues, jazz, folk, country, flamenco,...)

 

Eigen compositie door Jaro De Roose, leerling 3.1 gitaar bij Daniel Dekens.

 

In welke vestigingsplaats kan ik de lessen volgen?

 

In de hoofdvestigingsplaats in Londerzeel.