Deel deze pagina

Groepsmusiceren instrumentaal of vocaal

In het vak groepsmusiceren speel of zing je natuurlijk samen muziek.

Groepsmusiceren volg je in het laatste jaar van de tweede graad en is een keuzevak in de derde graad en vierde graad. Je komt wekelijks 1u naar de les.

Groepsmusiceren instrumentaal: klassiek

Afhankelijk van het instrument dat je speelt, zijn er verschillende opties mogelijk. Strijkers, slagwerkers, gitaristen, blazers, pianisten of een leuke mix van verschillende instrumenten! Je instrumentleerkracht kan je vast meer uitleg geven over de mogelijkheden die je hebt met jouw instrument!

Groepsmusiceren vocaal: klassiek

Naast groepsmusiceren instrumentaal kan je ook kiezen voor groepsmusiceren vocaal. Hieronder verstaan we het koor. Want zeg nu zelf, niets is zo leuk als samen zingen! In Decibel, het jongerenkoor van de academie, zingen we fijne meerstemmige muziek, en dat van renaissance tot hedendaagse pop! Naast je gehoor, ontwikkel en beheers je je stem en ademsteun. Je leert hoe je mooi kan blenden met andere stemmen. Bij Decibel is er ook ruimte voor eigen inbreng, improvisaties, muzikale uitstappen, … Decibel repeteert elke woensdag tussen 16u en 17u. Naast het jongerenkoor beschikt de academie ook over een koor voor volwassenen. Zij repeteren elke maandag.

Groepsmusiceren vocaal: musical/muziektheater

Wanneer je musical volgt, krijg je automatisch het vak groepsmusiceren vocaal: musical/muziektheater. Steeds vertrekkend vanuit een verhaal, emotie, sfeer of situatie wordt er creatief gewerkt rond zang en spel. Liedjes uit bestaande musicals, maar ook nieuw geschreven materiaal waarbij de kinderen mee op zoektocht worden gestuurd naar interpretatie en realisatie. Eenstemmig en meerstemmig, solo en begeleidend, de verschillende vormen komen op een speelse manier aan bod.