Deel deze pagina

Jonas Violet

Vakken

Koperinitiatie

Instrument koper

Groepsmusiceren instrumentaal

 

Curriculum Vitae

foto Jonas Violet

Jonas Violet, geboren te Jette in 1995, begint op 6-jarige leeftijd zijn studies op cornet bij leraar/vader Frans Violet in de muziekacademie van Willebroek. Een jaar later voegt hij hier piano aan toe. Op zijn 12 jaar schakelt hij over naar de eufonium. In 2009 hervat Jonas zijn secundaire studies aan de kunsthumaniora van Brussel en in 2011 start hij als ‘jong talent’ aan het conservatorium van Antwerpen.

Jonas neemt regelmatig deel aan nationale/internationale wedstrijden en zo behaalde hij al diverse provinciale en nationale titels van Vlamo. In 2012 wint hij de wedstrijd Jonge solisten aan zee, behaalt hij de eerste prijs van de Sonatina wedstrijd in Eupen, studeert hij af in de hogere graad van de muziekacademie met grootste onderscheiding en behaalt hij een eerste prijs op de Belfius Classics. In 2014 neemt Jonas deel aan de opera Lady Macbeth. Daarnaast werkt hij als freelance muzikant voor vele orkesten waaronder de muziekkapel van de luchtmacht. 

Jonas is actief als eufonium in Brassband Willebroek waarmee hij nationale titels behaalde in 2013 en 2014 en vice-Europees kampioen werd in 2015. Met de kleinere broer Young Brassband Willebroek won hij meerdere Europese titels in 2015 en 2016. Hiernaast musiceert hij in de koninklijke fanfare Rumolduszonen en de Koninklijke Fanfare Concordia van Tisselt.