Deel deze pagina

Kris Binon

vakken

Curriculum Vitae

foto van Kris Binon, leerkracht koper aan de academie Londerzeel

Geboren te Leuven in 1971. 

Reeds op tienjarige leeftijd speelt Kris Binon trompet bij de plaatselijke fanfare in Blanden. Aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven komt hij terecht onder de hoede van Marcel Vandereyken bij wie hij met grootste onderscheiding afstudeert. Onder de leiding van de heer Vandereyken laat Kris zich opmerken op tal van wedstrijden en wordt hij laureaat van de Pro Civitate-wedstrijd. Aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel behaalt hij de diploma's eerste prijs notenleer, trompet, kamermuziek en het pedagogisch diploma optie kopers. Hij studeert er bij Guido Segers, Benny Wiame en Manu Mellaerts. 

Op jonge leeftijd speelt Kris al bij het Leuvens Universitair Symfonieorkest en vervoegt vooraanstaande fanfareorkesten zoals het Kempisch Jeugdfanfareorkest, met wie hij meerdere keren hoge prijzen behaalt op het Wereld Muziek Concours in Nederland en op andere internationale wedstrijden. Vanaf 1988 is hij cornettist bij Brassband Willebroek. Hier bespeelt hij de eerste zes jaren de soprano cornet, nadien neemt hij de plaats in van Assistant Principal Cornet. Op het palmares van Brassband Willebroek staan zeer veel nationale en internationale titels met als belangrijkste  Europees kampioen in 1993, 2006 en 2007. 

Na zijn studies komt hij onder de invloed van Alain De Rudder (trompet) en Roger Webster (cornet). Hij volgt gedurende jaren alexandertechnieklessen bij Marc Sonnaert (altist van het Rubio Strijkkwartet) en bij Elizabeth Langford, die alexandertechniekleerkrachten traint in België.