Kris De Witte

Vakken:

Instrument piano

Pianobegeleider

Curriculum Vitae:

foto van Kris De Witte, leerkracht piano aan de academie LonderzeelKris De Witte studeerde aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Beveren, waar hij piano volgde bij Stefan Van Landeghem, orgel bij Koen Van den Camp en muziektheorie bij Eduard Govaerts. Hij nam deel aan masterclasses gegeven door o.a. Patricia Montero en Jean-Claude Vanden Eynden en speelde het pianoconcerto van Edvard Grieg met het orkest van de academie van Sint-Niklaas. 

Hij was vijf jaar als organist verbonden aan de Sint-Martinuskerk te Burcht alvorens enkele jaren organist te worden aan de Sint-Martinuskerk te Beveren-Waas.

Aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen behaalde hij zijn masterdiploma piano bij docent Levente Kende en met grote onderscheiding zijn masterdiploma orgel bij Joris Verdin. Door masterclasses orgel bij o.a. Gary Verkade, Esteban Landart en Guy Bovet vervolledigde hij zijn studies. 
Aan dit conservatorium volgde hij ook meerdere jaren hoofdvak schriftuur, hoofdvak analyse bij Wim Hendrickx en liedklas bij Jozef De Beenhouwer en Lucienne Van Deyck. 

Hij trad meermaals op met de bigband Orkest Amor uit Temse en speelde piano in verscheidene musicals. Hij verzorgde een orgelconcert in de orgelwandeling van de vereniging Calcant, bespeelde het Schyven-orgel bij de overplaatsing ervan naar de kapel van Melsele en gaf een concert op het Metzler-orgel in de kathedraal van Antwerpen. 
Momenteel is hij vooral actief als leraar piano en begeleider in de academies van Hemiksem en Londerzeel en als pianobegeleider en coach van enkele zangers en zangeressen.