Muziekatelier (MCV)

Alle leerlingen die zich inschrijven voor muziek, volgen vanaf de tweede graad het vak muziekatelier (MCV).

Deze cursus gaat twee maal per week door gedurende 1u en loopt over 4 jaar. In het laatste jaar van de tweede graad (II.4) komt de leerling nog 1u naar de les muziekatelier. Het tweede uur wordt dan vervangen door het vak groepsmusiceren (instrumentaal of vocaal). Tijdens de lessen muziekatelier krijg je het basispakket muziek onder de knie dat je nodig hebt om te kunnen musiceren en/of zingen.

Je leert vooral door veel te DOEN: zingen, noten lezen, klappen, herkennen, oefeningen oplossen, maar ook al eens een mooi muziekfragment beluisteren of iets vernemen over een bekende 16 componist… Alles behalve saai dus! Is je stem niet te best, geen nood: we houden steeds rekening met de mogelijkheden van ieder kind. Je zal verbaasd zijn hoeveel je op korte tijd leert!

Tijdens de lessen maken we ook tijd om leuke liedjes in te oefenen. Er is aandacht voor alle aspecten die met zingen te maken hebben: stemvorming, ademhaling, articulatie, enz. We leren dit altijd op een speelse manier. We bereiden ook ieder jaar een spetterend optreden voor.