Muzieklabo (MCV) jongeren

Muzieklabo (MCV) volg je in de derde graad gedurende 1u per week op woensdag, vrijdag of zaterdag.

Je leert er meer over de verschillende bouwstenen van de muziek: we ontwikkelen onze luistervaardigheid en muzikaal aanvoelen verder, leren over verschillende instrumenten, komen een stukje muziekgeschiedenis tegen, gaan in op enkele muzikale genres, leren muzikale vormen herkennen, … We maken hierbij een gezonde mix van doe-sessies, cultuur opsnuiven en ons muziektheoretisch inzicht verdiepen.

In De Academie richten we muzieklabo voor de jongeren in op een modulaire manier. Elk trimester worden er 6 modules aangeboden, waarin uiteenlopende onderwerpen worden behandeld. De leerling kiest op het einde van het vorige schooljaar voor elk trimester één module uit die hij/zij wenst te volgen. Op die manier is er ook een grote keuzemogelijkheid aan lesmomenten beschikbaar. Elke module heeft een maximum aantal leerlingen. Aan sommige modules is een leuke uitstap gekoppeld: bv. een bezoek aan de Sound Factory in Brugge, een concertbezoek, een folkdanssessie, een bezoek aan het Muziekinstrumentenmuseum, …

Jaarlijks gaan er ook 3 concerten door gekoppeld aan het vak muzieklabo (georganiseerd in samenwerking met de Cultuurdienst van de Gemeente Londerzeel). Hierop worden alle leerlingen verwacht. Jullie betalen bij inschrijving € 9 extra voor de toegang tot deze concerten.