Muzieklabo (MCV)

Muzieklabo (MCV) volg je in de derde graad gedurende 1u per week op dinsdag in Malderen of op woensdag, vrijdag of zaterdag in Londerzeel

 

 

MUZIEKLABO JONGEREN – MUZIEK EN BEELD

Ik ben Paulien en zal je meenemen in  de wereld van muziek en beeld. Je eigen muziekstuk componeren of arrangeren en dat op je favoriete filmfragment, het kan! Tijdens het eerste trimester word je meegenomen naar de wondere wereld van improvisatie. Nog nooit geïmproviseerd? Geen probleem, we leren het stap voor stap! Hebben jullie trouwens ooit al gehoord van soundpainting?  Zoek het zeker en vast eens op! Deze improvisaties zullen trouwens steeds hun basis vinden in enkele filmfragmenten, schilderijen, foto’s, ...

In het tweede trimester werken we rond het zelf arrangeren en componeren van een stukje muziek, dit onder een door jullie zelfgekozen beeld. Je leert in het tweede trimester ook werken met digitale muzieknotatie zodat je je geschreven stukje meteen kan beluisteren. In het derde trimester werken we rond performen. We gaan onze eigen improvisatie, compositie of arrangement met de klas op een heus concert uitvoeren!

In deze lessen staan samenspelen, samenwerken, creëren en experimenteren centraal! Lijkt je dit wel wat? Schrijf dan zeker in voor dit vak!

Keuze uit lessen op dinsdag in Malderen, woensdag en zaterdag in Londerzeel.

 

MUZIEKLABO JONGEREN – HEDENDAAGSE MUZIEK

Ik ben Cézanne en zal lessen hedendaagse muziek geven. Ik geef jullie alvast een heads-up:  hedendaagse muziek hoort niet tot pop, jazz of rock, maar is een zijtak van klassieke muziek die altijd op de achtergrond bleef. TOT NU!

Wat ga je doen volgend schooljaar als je voor dit vak kiest?

We werken naar een project toe en jullie staan in maart (hoogstwaarschijnlijk) ergens op het podium in de Handelsbeurs in Gent!

Ik ben zelf een hedendaags werk geschreven, waar iedereen en élk instrument aan kan meedoen! Jullie gaan zelf op zoek naar de raarste klanken op je instrument. Hoe vreemder, hoe beter!

In het eerste trimester wordt de nadruk gelegd op de theorie: vanwaar komen al deze rare ideeën? En vervolgens worden jullie zelf componist: jullie gaan zelf hedendaagse composities maken.

Ik nodig jullie uit om je horizon te verbreden maar ik zeg alvast: je krijgt een grote verantwoordelijkheid mee. De lessen gaan actief zijn het is alleen voor de écht gemotiveerde en open minded muzikanten!

Voor je je inschrijft voor dit vak: luister zeker naar deze opname, dan weet je wat je moet verwachten!

Dit is een zeer bekende zangeres Cathy Berberian die een grafische partituur uitvoert.

https://www.youtube.com/watch?v=0dNLAhL46xM

Keuze uit lessen op vrijdag in Londerzeel

 

MUZIEKLABO VOLWASSENEN

Je leert er meer over de verschillende bouwstenen van de muziek: we ontwikkelen onze luistervaardigheid en muzikaal aanvoelen verder, leren over verschillende instrumenten, komen een stukje muziekgeschiedenis tegen, gaan in op enkele muzikale genres, leren muzikale vormen herkennen, … We maken hierbij een gezonde mix van doe-sessies, cultuur opsnuiven en ons muziektheoretisch inzicht verdiepen.