Tekst schrijven en vertolken (kleinkunst)

deel-logo woord De optie Kleinkunst wordt gegeven in de hoofdvestigingsplaats in Londerzeel.

De leerlingen volgen per week 2 uren Tekst schrijven en –vertolken

Om de richting Kleinkunst te volgen, is vooral de noodzaak om zelf iets te creëren nodig. In deze optie gaan de leerlingen samen met de leerkracht en medeleerlingen op zoek naar manieren om een eigen verhaal te vertellen op een theatrale wijze. Dit kan door een songtekst, een monoloog, een instrumentale voorstelling, eventueel gebruik makend van film en geluidseffecten, enz. Er wordt ingezet op songwriting, vertrekkende vanuit de leerlingen, maar evengoed via concrete opdrachten, zoals liedjes maken vanuit beeldende kunst, vertalingen maken van bestaande nummers, volgens een bepaald muziekgenre of artiest ...  
Ook zal de geschiedenis van de Nederlandstalige Kleinkunst aan bod komen en daarbij het kennismaken met wellicht nieuwe artiesten en muziek.  
 
Uiteindelijk zullen de leerlingen hun eigen (solo) voorstelling maken, waarin zowel muziek als theater aan bod kunnen komen. Daarbij wordt ingezet op het genereren van eigen materiaal, in welke vorm dan ook.  
 
De optie kleinkunst wordt bij voorkeur gevolgd door leerlingen die de basiscompetenties van de 3de graad Muziek en Woord hebben behaald.