Tekst schrijven en vertolken (kleinkunst)

deel-logo woord De optie Kleinkunst wordt gegeven in de hoofdvestigingsplaats in Londerzeel.

De leerlingen volgen per week 3 uren les, in de vakken Dramalab, Instrument en Tekstschrijven & - Vertolken.

Om de richting Kleinkunst te volgen, is vooral de noodzaak om zelf iets te creëren, zelf iets te maken, nodig. In deze optie ga je samen met de leerkracht en je medeleerlingen op zoek naar manieren om jouw eigen verhaal te vertellen op een theatrale wijze. Dit kan door een songtekst, een monoloog, een instrumentale voorstelling, met of zonder beweging, een brulconcert, met of zonder gebruik van film en soundeffecten,... enzovoorts.

Er wordt ingezet op songwriting, vertrekkende vanuit de leerlingen, maar evengoed via concrete opdrachten, zoals liedjes maken geïnspireerd op een kunstwerk, een protestlied schrijven, vertalingen maken van bestaande nummers, op 15 minuten tijd een lied schrijven, volgens een bepaald muziekgenre of artiest,...

Ook zal de geschiedenis van de Nederlandse Kleinkunst aan bod komen en daarbij het kennismaken met wellicht nieuwe artiesten en muziek.

Uiteindelijk zullen de leerlingen hun eigen (solo) voorstelling maken, waarin zowel muziek als theater aan bod kan komen. Daarbij wordt ingezet op het genereren van eigen materiaal, in welke vorm dan ook.

De optie kleinkunst wordt bij voorkeur gevolgd door leerlingen die de basiscompetenties van de 3de graad Muziek en Woord hebben behaald.