Deel deze pagina

Peter Himpe

Vakken:

 
 
 
 
 

Curriculum Vitae:


foto van Peter Himpe, leerkracht aan de academie LonderzeelPeter groeide op in een zeer muzikale familie tussen viool-, cello-, piano en klarinetklanken van zijn ouders en zussen. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij piano-onderricht van Peter Cabus en later klarinetles van zijn vader. Yvonne van Den berghe in de muziekacademie van Mechelen enerzijds, Levende Kende voor piano, en Greet Severens voor klarinet waren mijn leermeesters op het Lemmensinstituut. 

Aan het Lemmensinstituut behaalde hij verschillende Laureaatsdiploma's, en ben er nu verbonden als docent orkeststudie, didactiek, transpositie en gehoorvorming.

Tevens had hij de eer het orkest van de muziekhumaniora te mogen opstarten en dit gedurende een 12-tal jaren te dirigeren. Als orkestdirigent vervolmaakte hij zich bij Brian Brockless in Londen en bij Fernand Terby te Brussel. Na zijn studies zette hij het levenswerk van zijn moeder verder als dirigent van het Londerzeels symfonisch jeugdorkest met wie hij talrijke internationale concertreizen ondernam zoals naar Canada en Londen en verschillende opnames maakte.

Het liefst musiceert hij met amateuristische professionelen en professionele amateurs, muzikaal genot zonder meer... Hij geeft ook nog les aan de Internationale school in Tervuren

Zijn grote passies, muziek en de bergen, samen met het opvoeden van zijn drie musketiers, verenigt hij met het organiseren van creatieve muziek- en bergkampen in Italië.

Alle informatie over deze jeugdkampen vind je terug op www.gran-baita.it