Sara Van Hoezen

foto van Sara Van Hoezen, directeur van de academie Londerzeel

Sara Van Hoezen (º1976) genoot een veelzijdige, op vier pijlers steunende opleiding tot actrice, zangeres, theatermaker en dramadocente. 

Zij begint haar muziek- en woordstudies aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Bugenhout waar zij het diploma van H3 Toneel (klas Jos Van Geel), H3 Voordracht (klas Katrien Cornelis) en H1 piano (klas Evelyne Deckers) behaalt.
Vervolgens studeert zij verder aan het Koninklijk Conservatorium van de Hogeschool Gent waar ze onder andere les krijgt van Jan Steen, Jean-Pierre De Decker, Jef Demedts, Chris Boni, Craig Weston, Eddy Vereycken en Peter Rouffaer. In 1998 behaalt ze het diploma van meester in de dramatische kunst optie toneel.
Nadien volgt ze de lerarenopleiding optie toneel aan de Hogeschool Gent en combineert dit met enkele kandidaturen jazzzang waar ze les krijgt van zangeres Sofie Verbruggen.

Zij krijgt na haar studies meteen de kans om enkele seizoenen mee te spelen in het Publiekstheater NTGent en speelt mee in Midzomernachtsdroom (regie: Niek Kortekaas), Het onderzoek (regie: Eddy Vereycken), A Clockwork Orange (regie: Niek Kortekaas), Macbeth (regie: Guy Van Sande), de musical Peter Pan (Jean-Pierre De Decker), Leonce en Lena (Domien Van Der Meiren) en de musical The Rocky Horror Show (regie: Stany Crets).

Daarnaast speelt ze ook bij Music Hall in de musical De Tovenaar van Oz (regie: Niek Kortekaas) en bij poppentheater Taptoe Gepetto (regie: Slavcho Malenov).

In Backstage Muziektheater speelt ze mee in de musicals Fame, Hondslelijk (Coyote Ugly), Het gazon van Pymel (regie: Serge Elia) en Le cabaret de Salo (regie: Eddy Vereycken).

Tijdens Theater aan Zee is ze te zien in een theaterproject Ava, Sylvana en Greta op de Olympos van theater Victoria o.l.v. Dirk Pauwels.

Ze speelt maar liefst 120 keer de monoloog Cellofaan (regie: Serge Elia) in theater Backstage en trekt daarmee volle zalen in de culturele centra in Vlaanderen.

Terwijl is ze ook als tv-actrice volop aan het werk. Ze is twee seizoenen te zien in de alom gekende VRT-series Thuis en Flikken. Daarnaast speelt ze gastrollen in Boerenkrijg, Wittekerke, Hallo België, Verschoten en Zoon, Emma en De Kotmadam.

Ze zet zich in als dramadocente bij verschillende sociaal-artistieke projecten in en rond Gent. Verder geeft ze op pedagogische studiedagen les over Hoe cursus drama geven in het DKO?

Ze leent haar stem uit voor reclamespots, speelt mee in het tweetalig bedrijfstheater A. Hèrmes en zingt geregeld met haar pianist (Tom Van der Schueren) op feestjes.

Van bij de start van haar theaterstudies geeft ze ook les in het Deeltijds Kunstonderwijs. Eerst aan de Academie te Buggenhout waarna ze voltijds aan de slag gaat aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Deinze.

In 2006 wordt ze voor het eerst moeder en besluit ze een wending te geven aan haar carrière. 
Ze volgt de cursus kandidaat-directies bij OVSG en neemt deel aan een examen voor de directeur DKO te Londerzeel.
Vanaf september 2007 is ze directeur van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Londerzeel en zet ze zich meer dan voltijds in, maar nu voor haar gezin en de academie.

Ze engageert zich als bestuurslid van VerDi (Vereniging van Directeurs D.K.O. Muziek, Woord en Dans) en werkt mee aan de Dag van het DKO op nationaal niveau.

Ze is ervan overtuigd dat ELK kind de kans moet krijgen om zijn talenten te ontwikkelen.
Wat je in de academie leert, vormt je voor de rest van je leven. Daar is ze zelf het levende bewijs van. 

Sara Van Hoezen haar missie is om zoveel mogelijk kinderen, tieners en volwassenen te inspireren. Dit kan natuurlijk alleen met de medewerking van een fantastisch team aan leerkrachten en medewerkers. In De Academie Londerzeel is dit alvast het geval!