Sarissa Rombouts

Vakken:

Curriculum Vitae:


foto Sarissa Rombouts

Bij Monique Vermeulen in de SAMWD van Lier blaast Sarissa Rombouts haar eerste noten op de saxofoon, waar zij in 2006 afstudeert en een stadsmedaille behaalt. In hetzelfde jaar wordt ze laureate van de Dexiawedstrijd Axion Classics. Sarissa stroomt verder naar het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen in de klas van Hans de Jong. In 2011 behaalt ze met grote onderscheiding haar master in de muziek (saxofoon), in de richting sociaal-artistieke muziekpraktijk, en haar lerarendiploma.

Als saxofoniste is ze lid van Hamonie De Nachtegaal uit Ranst, en dirigeert er het Instroomorkest. Met gitariste Martje Sermeus vormt ze het duo île sagit, en bij de Ensorfanfare loopt ze met haar sopraansaxofoon op stelten. Bij De Bovenkamer speelde ze mee in Diatomee, een muzikale performance in combinatie met zilversmeedkunst. Ook creëerde ze met De Bovenkamer de woordeloze voorstelling Parel voor peuters en kleuters. Sarissa volgde masterclass bij het Aurelia Saxofoonkwartet, Claude Delangle, Rascher Saxquartet, Jean-Marie Londeix, Daniel Kientzy en Philippe Geiss. Daarnaast deed ze mee aan projecten mee bij Champ d’action en de Orkestacademie. Met het oog op een brede muzikale basis speelt Sarissa ook piano, klarinet en diatonische accordeon.

Als pedagoog geeft Sarissa saxofoonles en samenzang aan de SAMWD te Lier en De Academie te Londerzeel, saxofooninitiatie aan de Muziekacademie van Hoboken, en kleutermuziek en saxofoon in House of Music te Antwerpen.

In de sociaal-artistieke muziekpraktijk werkt Sarissa met verschillende doelgroepen. Tijdens de Kunstzinnige Vakanties in Huis Goeland (waarvoor ze in 2009 de prijs Cultuur bindt Jeugd van de Koning Boudewijnstichting ontving) wordt muzikaal gewerkt met mensen met een beperking. Onder de noemer Een andere dementie in muziek worden luistersessies verzorgd voor mensen met dementie. Met haar duo île sagit toert ze met de zintuigprikkelende muziekvoorstellingen  Berenjachten Egel en Ballon, voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Binnen het project Babelut van Musica musiceert ze met baby’s en peuters, en maakte de voorstelling Splash. Freelance geeft Sarissa workshops voor Musica, deFilharmonie, en Jeugd&Muziek.


 

Links :
www.house-of-music.be
www.denachtegaal.net
www.ilesagit.be
www.bovenkamerproducties.be
www.musica.be