Theater maken

deel-logo woordTheater maken wordt gegeven in de hoofdvestigingsplaats in Londerzeel.    

De leerlingen volgen dit vak 1x per week, gedurende 2 uur. Theater maken is een individueel vak, de leerlingen volgen les in kleine groepjes van ongeveer 4 leerlingen. 

Tijdens de les Theater maken leren de leerlingen alle aspecten die op je pad komen bij het maken van een (theater)voorstelling, zowel voor als achter de schermen.  

Daarnaast geven we aandacht aan het zoeken naar jouw noodzaak om je eigen gedachten, ideeën en gevoelens op een theatrale manier vorm te geven.  

Vanaf het allereerste begin zal er, met behulp van bestaand tekstmateriaal van diverse genres, eigen geschreven materiaal, improvisatie ... een voorstelling gemaakt worden.  
Er kan ook gebruik gemaakt worden van rap- en slampoetry, beweging, muziek en beeld. Kortom, alles om tot een eigen gemaakte voorstelling te komen.  

Er wordt inzicht gegeven in hoe een voorstelling kan worden opgebouwd, hoe je (tekst)materiaal kiest, bewerkt, samenbrengt en op het toneel vorm kunt geven, kortom: hoe maak je van een aantal op het eerste zicht ‘losse elementen’ een mooi geheel. Uiteraard is het belangrijk om met vertrouwen voor een publiek te kunnen spreken en spelen. Tijdens toonmomenten kunnen de leerlingen die ervaring opdoen. Zo staan ze nog zelfverzekerder voor hun publiek.