Deel deze pagina

Tom Ouderits

Vakken:

Curriculum Vitae:

foto van Tom Ouderits, leerkracht slagwerk aan de academie Londerzeel

Tom Ouderits (°1978) begon zijn studies slagwerk op achtjarige leeftijd aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord in Mol bij Chris Lembrechts. Deze opleiding zette hij verder aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Leo Ouderits. Daar behaalde hij de diploma's meester in muziek voor slagwerk en kamermuziek en het specialisatiediploma voor kamermuziek (met grootste onderscheiding). 

Naast lesgeven aan de academies van Mol en Londerzeel en het conservatorium van Leuven houdt Tom zich bezig met verschillende projecten. Zo was hij al te horen bij Het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera, het Nationaal Orkest van België, The Mol Percussion Orchestra, Hermes Ensemble, jeugdkoor Scala en bij The Caravelli Grand Orchestra op hun tournee in Japan.

Tom is ook regelmatig actief als studiomuzikant en is te horen op opnames van o.a. José Carreras, Harry Van Hoof, Vensters, Caravelli, Pur, Wibi Soerjadi, op de soundtracks van The Box Collector en Erik Nietzsche, the Early Years etc.

Hij staat ook vaak op het podium met het percussietrio Pulse. Meer info over dit trio vind je op deze website https://nl-nl.facebook.com/pulsepercussiontrio