Dans - praktische afspraken

UNIFORM 

De Academie heeft een vast dansuniform. Alle leerlingen dienen in orde te zijn met het uniform.

Je kan het dansuniform aankopen tijdens de eerste week van september bij de juffen en/of de meester.

Dit gebeurt tijdens de uren dat er normaal dansles wordt gegeven.

Gelieve contant te betalen! (ongeveer € 35)

M.a.w. tijdens deze week zal er dus GEEN dansles worden gegeven.

Bij het dansuniform hoort ook de haartooi. Dansen met losse haren kan niet. De leerlingen dienen hun haren deftig en stevig bij elkaar te doen.

We dragen geen juwelen tijdens de les en de onderbroek is niet zichtbaar.

Tijdens de koude dagen mogen de leerlingen zelf een balletjasje voorzien of een aansluitend truitje of giletje met lange mouwen.

Mogen wij je er ook op attent maken dat de leerlingen op tijd in de les moeten zijn. Kom dus iets vroeger om je klaar te maken (haartooi in orde te brengen, toiletbezoek, aankleden,……).

Leerlingen die hun maillot willen doorverkopen, kunnen deze “gewassen” in een doorzichtige plastic zak steken met een envelop erbij waarop de gegevens staan (naam, klas, adres, telefoonnummer en maat maillot). Deze zak kan je aan je juf of meester bezorgen. Wij verwittigen jullie dan wel, mocht het pakje zijn doorverkocht.

 

 LOKALEN

Kleedkamer

De kleedkamer voor de meisjes bevindt zich op de eerste verdieping.

In de kleedkamer staan banken. Er zijn haakjes om alles ordelijk aan te hangen en er staat ook een vuilnisbak om alle rommel in weg te gooien.

Wij vragen aan de leerlingen om de kleedkamer netjes en proper te houden.

Als de leerlingen geen hulp meer nodig hebben bij het aan- en uitkleden, kunnen de ouders boven in de gang wachten op hun kind. Leerlingen die worden afgehaald, wachten beneden in de hal en NIET buiten op de straat.

De jongens kunnen zich in de zaal Grand Ecart (de concertzaal) achter de zwarte doeken omkleden.

De leerlingen van dansinitiatie worden in de kleedkamer door de juf of meester opgehaald.

Lode Meeuszaal - De balletzaal

Deze bevindt zich op de eerste verdieping helemaal achteraan de gang. In de balletzaal ligt een speciaal dansparket, zijn spiegels en balletbarres aanwezig.

Grand Ecart - De concertzaal

Als je beneden naast de trap in de hal verder doorloopt en de gang volgt, kom je in onze concertzaal, waar ook dansles wordt gegeven. Hier zijn ook balletbarres en spiegels aanwezig.

Toilet

Het toilet bevindt zich op de speelplaats. Als je beneden naast de trap in de hal verder doorloopt en de groene deur naar buiten neemt, heb je aan de overkant van de overdekte speelplaats de toiletten. Hou deze netjes na je bezoek.