Fenne Toorman

Vakken:

Curriculum Vitae:

Fenne volgde in haar tienerjaren klassieke dans in de richting Havo voor muziek en dans in Rotterdam daarna ging ze naar de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam waar ze zich inleefde in moderne theaterdans.
Terwijl ze haar opleiding in Amsterdam volgde, studeerde ze één trimester als exchange student aan de London Contemporary Dance School. Na haar opleiding vertrok ze richting New York City om daar nog meer danservaring op te doen en les te volgen bij Trisha Brown, Alvin Ailey, Mark Morris en Broadway. Daarnaast werkte ze ook als danser voor een artrockband en verschillende kleinere projecten. Om rond te komen in het dure NYC verdiende ze bij als nanny. Terug in Europa werkte ze voor Adriaan Luthijn (Introdans), Roberto Galvani, David Zambrano, Guy Weisman (Club Guy & Roni), Artforum en Filip van Huffel (Retina dance company). In 2008 werd ze gevraagd door het festival II Festival International de Solos de Dança Contemporanea in Lissabon, om een solo voor hen te maken. Dus verbleef ze 2 maanden in het theater Malaposta uma casa com arte. Later voerde ze deze solo To myself, a goldfish lost in open waters nog uit op verschillende festivals.

Sinds 2008 geeft ze hedendaagse dans en compositie aan het conservatorium van Leuven en sinds 2010 kan je les bij haar volgen in De Academie Londerzeel. Ze werkt ook als freelancer bij Artforum waar ze workshops geeft. Elk jaar geeft ze les als gastdocent op de zomerdansstage van de dansschool van Christien Goosens te Turnhout.