Merel Pauwels

Vakken:

Instrument piano

Curriculum Vitae:

Merel Pauwels

Merel Pauwels (°2000) kreeg haar eerste pianolessen aan de academie van Londerzeel in de klas van Erna Verbist. Naast piano volgde ze hier ook nog lessen ballet, musical en (bas)gitaar.

Omdat piano toch het instrument was dat haar het meest bleek te liggen, besloot ze hierin verder te gaan studeren aan het conservatorium.

Op 16-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de vooropleiding ‘Jong conservatorium’ aan het conservatorium van Antwerpen, waar ze haar eerste lessen kamermuziek en muziektheorie kreeg. Daarna studeerde ze aan het conservatorium van Brussel in de klas van Piet Kuijken en Hans Ryckelynck, waar ze in 2023 haar master behaalde met grote onderscheiding.

Naast lessen piano kreeg ze hier ook intensieve lessen in harmonieleer, contrapunt, lied- en instrumentenbegeleiding, kamermuziek en pianoforte (de voorloper van de piano). Momenteel studeert ze hier nog steeds om haar educatieve master te behalen.

Merel volgde al enkele masterclasses bij docenten uit binnen- en buitenland (o.m. bij Vitaly Samoshko, Jura Margulis, Mateusz Borowiak, André de Groote, Liebrecht Vanbeckevoort, Shai Wosner, Jan Vermeulen, Lucas Blondeel, Joop Celis, Amy Lin…).

In 2022 werd ze finaliste van de Stephan de Jonghe pianowedstrijd in Aalst.

Naast haar voorliefde voor het klassieke pianorepertoire, voelt ze zich ook thuis in heel wat andere muziekgenres en werkt ze graag samen met muzikanten/artiesten met diverse achtergronden (bv. popmuzikanten of musicalzangers). Op deze manier blijft het musiceren voor haar steeds een boeiende en gevarieerde zoektocht.