Paulien Vereecken

Vakken:

MCV (muzieklabo algemeen) jongeren

MCV (muziekatelier) jongeren

Curriculum Vitae:

 

Paulien VereeckenPaulien Vereecken droomt ervan iedereen de kans te geven om muziek te leren. Dit doet ze door les te geven in verschillende verenigingen en academies en door leerlingen van het buitengewoon onderwijs hun muzikaliteit te laten ontdekken op de dwarsfluit. 

Haar grote passie voor muziek vindt haar oorsprong in de Academie van Londerzeel. Hier volgde ze negen jaar lang pianoles bij Erna Verbist en behaalde ze het diploma hogere graad, studierichting piano. Reeds vanaf het vijfde leerjaar was het haar droom om muzikant te worden, maar piano vond ze maar een eenzaam instrument. Het verlangen om samen met anderen te musiceren zorgde ervoor dat ze voor een tweede instrument koos. Ze startte met dwarsfluitlessen bij Joris Jacobs in De Kampanje.

Enkele jaren later bleek de liefde voor dwarsfluit toch groter te zijn dan die voor piano. In 2010 startte Paulien dan ook haar opleiding muziek met als hoofdinstrument dwarsfluit aan de Kunsthumaniora Brussel. Gedurende deze vier jaar kreeg ze fluitles van Johan Rycken en Leen Indigne. Tijdens haar opleiding aan de Kunsthumaniora Brussel kreeg ze ook de zangmicrobe te pakken. Sindsdien is ze zelf actief lid van het Cinematic Art Choir, waarmee ze deel uitmaakte van verschillende projecten (in binnen- en buitenland) zoals Titanic Live 2015, Hans Zimmer Live 2016, Hans Zimmer Live On Tour 2017 en A Tribute to Hans Zimmer 2019. Dit alles gebeurde onder leiding van goede vriend David De Geest. Paulien is ook lid van het CBS-orkest waarmee ze al tal van concerten speelde met artiesten zoals Natalia, Ozark Henry, K’S Choice, Niels Destadsbader, Gene Thomas, Gunther Neefs en Udo. Zo ging ze ook met het CBS-orkest op concertreis naar Zuid-Afrika.

Na haar opleiding aan de Kunsthumaniora Brussel startte ze met fluitlessen bij Toon Fret aan het Conservatorium te Leuven. Haar interesses in mens en muziek zorgden ervoor dat ze in 2014 startte met de opleiding muziektherapie aan Luca School of Arts, campus Lemmens. Paulien begon ook les te geven bij de fanfare Concordia Malderen en De Kampanje in Steenhuffel. Haar belangstelling voor het lesgeven nam de bovenhand. Na drie jaar de opleiding muziektherapie te volgen, startte ze in 2017 met de opleiding muziekpedagogie en behaalde hierin ook haar masterdiploma. 

Nu is Paulien actief als enthousiaste en gemotiveerde leerkracht notenleer, MCV, muzieklabo, samenspel en dwarsfluit aan De Academie van Londerzeel, De Kampanje te Steenhuffel, K.K.F. De Vrije Vlaamse Zonen uit Kapelle-op-den-Bos, fanfare Concordia Malderen en fanfare De Eendracht Westrode. Daarnaast is ze de erg gedreven en energieke dirigente van de jeugdorkesten Instapfanfare Concordia Malderen, Jump, Accent, Muzikalowe en het kerkkoor van Londerzeel.