Stéphania Casneuf

Vakken:

Zang musical/muziektheater

Atelier musical/muziektheater

Curriculum Vitae:

foto Stéphania Casneuf

Stéphania volgde al op jonge leeftijd verschillende lessen aan de academie van Londerzeel.

Zo volgde ze er onder meer ballet, AMC, saxofoon, gitaar en later musical. Het is bij dat laatste dat de microbe het meest is blijven hangen. Daarom besliste ze haar carriere hierin verder te zetten.

In 2017 studeerde ze af in de richting Muziektheater aan de Fontys hogeschool Tilburg waarbij ze zanglessen kreeg van o.a. Edward Hoepelman. Ze zet nu haar studies verder in een Master of Music.

In het najaar van 2017 was ze voor het eerst te zien in de professionele musical MOZART in Antwerpen. Stéphania schitterde ook in verscheidene schoolmusicals onder meer Into the woods met als regisseur Paul Eenens, Anatevka o.l.v. Brigitte Odett en West Side Story o.l.v. Jos Schroevers. Daarnaast is ze enkele jaren lid geweest van het zangkoor van dansstudio Ijvi Hagelstijn waarbij ze in verschillende studio 100 shows te zien was als koorlid.

Om zichzelf te ontwikkelen in andere zangstijlen en zangtechnieken zit ze sinds kort in coverband June for President, waarvan ze de frontzangeres is.

In de Academie van Londerzeel, waar het voor haar allemaal begon, hoopt ze ook haar liefde voor zang en musical over te brengen aan anderen.