Brecht Vandenbogaerde

Vakken:

Instrument hoorn

Muziekgeschiedenis

Muzieklabo schrijven

Curriculum Vitae:

foto Brecht Vandenbogaerde

Op 8-jarige leeftijd vatte Brecht, afkomstig uit een muzikale familie, in Waregem zijn muziekopleiding aan. Bij Luc Neyrinck specialiseerde hij zich in het hoornspel en na een autodidactische aanzet op een drumstel thuis, besloot Brecht als tweede instrument slagwerk te studeren bij José Bouckaert, die ook hoornist was.

Na een goede middelbare carrière in Waregem trok Brecht naar Leuven om de opleiding musicologie aan te vangen aan de K.U.Leuven. Hier werd hij geprikkeld door de rijkdom van de klassieke muziekliteratuur. Na een jaar Erasmus in Berlijn kwam het idee om zich ook te verdiepen in de actieve muziekpraktijk. Met een getuigschrift als leraar op zak begon Brecht in 2011 met een opleiding hoorn aan het Koninklijk  Conservatorium Brussel bij Luc Bergé. Naast een master in de muziek voor hoorn verdiepte hij zich ook in de harmonieleer.

Reeds tijdens zijn studies werkte Brecht als leraar AMC, muziekgeschiedenis en M.O. in verschillende scholen te Waregem, Jette, Halle en Berlaar. Sinds 2017 is hij eveneens hoorndocent aan de Servaisacademie te Halle en leraar esthetica in het Sint-Pieterscollege te Jette. Een jaar later startte hij daarnaast nog als leerkracht hoorn aan onze academie.

Als hoornist werkt Brecht regelmatig mee aan diverse orkestprojecten en plant in de toekomst ook nog kamermuzikale paden te betreden.

Naast het leven in de muziek is Brecht vooral ook papa van Hector, Odette en Julien en man van Sofie Servranckx.