Greetje Van Sanden

Vakken:

Curriculum Vitae:

foto Greetje Van Sanden

Ik behaalde in 2001 het diploma van meester in de muziek aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen bij Roland Broux.
Daar volgde ik eveneens verschillende masterclasses bij o.a. Wannes Van de Velde, Hendrick Braekman, Pavel Steidl, Jury Chlormann, Jan Wellens en Thomas Müller-Pering.
Naast mijn activiteiten in de academie ben ik ook actief muzikant in verschillende ensembles (o.a. als celliste en gitariste van het Eigentijds Musicalensemble o.l.v. Daniel Dekens) en speel ik ook vaak in gitaarduo (met o.a. Menno Buggenhout en Saskia Nissen).
Mijn lessen gitaar probeer ik zo veel mogelijk te laten aansluiten bij de interesses en de leefwereld van de leerlingen. Zo organiseer ik regelmatig een popconcert, is er een apart ensemble voor de volwassenen en komen er in de lessen samenspel verschillende genres aan bod (o.a. filmmuziek: Pirates of the Carribean, TV- tunes: Friends, volksmuziek uit alle landen ...).
Naast zelf spelen en samenspelen, vind ik het ook belangrijk om eens naar andere gitaristen te gaan luisteren. Daarom organiseer ik vaak een uitstap naar een concert en vanaf de hogere graad trekken wij op gitaarweekend (o.a. naar het Internationaal Gitaarfestival Zwolle).
Ben je supergepassioneerd door gitaar en wil je een hoog niveau bereiken, dan moet je zeker ook eens mee naar het Twents Gitaar Festival in Enschede. Hier volg je masterclasses en workshops van de beste gitaristen van de hele wereld en ga je naar zo’n tiental concerten waar de gitaar centraal staat in verschillende genres (klassiek, hedendaags, blues, folk, flamenco ...).